Margrethe Vestager hyldes som kvindelig rollemodel

Hvert år uddeler Vallø Stift ”Vallø Prisen” til en person, forening eller virksomhed, som gør en helt særlig indsats for at fremme kvinders forhold. I år går prisen til Margrethe Vestager for hendes arbejde som EU-kommissær og i anerkendelsen af, at hun er en stærk rollemodel for kvinder i alle aldre. Med prisen følger 150.000 kr., som Margrethe Vestager har valgt at donere til Unicef Danmark.

Mandag den 12. november tildeles Margrethe Vestager Vallø Prisen 2018 for hendes ekstraordinære indsats som EU-kommissær og som rollemodel. Prisen er tidligere blevet tildelt blandt andre hæren, der aktivt arbejder med diversitet og inklusion, Bydelsmødre, der er en mentorordningen for kvinder med etnisk minoritetsbaggrund og Maternity Foundation, der hjælper kvinder i Afrika til at få en sikker fødsel.

”Det er en stor ære at modtage Vallø Prisen 2018. Og det er en ære at komme i selskab med tidligere prisvindere, der arbejder for at støtte og skabe nye muligheder for kvinder verden over. Kvinders og mænds lige værd og ligestilling er en hjertesag for mig – og det er en af EU’s grundlæggende værdier. Gennem mange års indsats har vi – borgere i Europa – gjort Europa til verdens bedste sted at leve – især for kvinder. Vi kan være stolte af de resultater, men der er fortsat meget at gøre for at sikre ligestilling og respekten mellem mennesker.”, siger Margrethe Vestager.

Vallø Stift ønsker med prisen at fremhæve kvindelige rollemodeller, der gør en ekstraordinær forskel for vores samfund, og som kan være til inspiration for kommende generationer. Her er Margrethe Vestager et oplagt valg, forklarer kammerherre, hofjægermester Christian Castenskiold, der er kurator for Vallø Stift.

”Som danskere er vi stolte over Margrethe Vestagers bedrifter som EU’s konkurrencekommissær. Hun har taget kampen op mod blandt andre store, internationale tech-virksomheder, og hendes ekstraordinære arbejde er med til at forme fremtiden for alle europæere. Margrethe Vestager er et rigtig godt eksempel på kvinders formåen, og hun er en kilde til stor inspiration for os alle – og ikke mindst for kommende generationer af kvindelige ledere.”

Vallø Prisen blev indstiftet i 2010 og uddeles hvert år.

 

Om Vallø Stift

Vallø Stift er en selvejende institution (erhvervsdrivende fond), som blev oprettet i 1737 af Dronning Sophie Magdalene. Stiftets oprindelige formål var at hjælpe og understøtte ugifte døtre af dansk adel og at udøve socialt arbejde i lokalsamfundet. I dag uddeler stiftet hvert år en ærespris, der bærer navnet ”Vallø Prisen”. Kriterierne for udvælgelsen er kvinders værdighed, fremme af kvinders forhold, særlig uegennyttig indsats og rollemodeller for kvinder.

 

For yderligere information, kontakt:

Søren Boas, stiftsforvalter for Vallø Stift
Tlf.: 56 26 05 00
Mail: administration@valloe-stift.dk