Anmærkning 2020-01-20 043636

 

Vallø Prisen 2019

Kvindelig iværksætter hyldes som rollemodel  

Vallø Stift uddeler hvert år Vallø Prisen til en person, forening eller virksomhed, som en gør en særlig indsats for at fremme kvinders forhold. I år går prisen til den kvindelige iværksætter Anne Kristine Schwartzbach, stifter af og direktør i iværksættervirksomheden Konfront, der har udviklet en virtual reality-platform til behandling af mennesker med angst. Med Vallø Prisen følger 100.000 kr.

I dag fik Anne Kristine Schwartzbach overrakt Vallø Prisen af erhvervsminister Simon Kollerup til Global Entrepreneurship Week i Aarhus. Anne Kristine Schwartzbach modtager prisen for at have skabt en platform, der på innovativ vis kan hjælpe angstramte gennem virtual reality, og for at være en rollemodel for kvindelige iværksættere.

– Jeg er utrolig stolt over at være blevet udvalgt til at modtage Vallø Prisen. Jeg vil gerne inspirere andre kvinder til at interessere sig for iværksætteri og teknologi, så vi kan skabe en højere grad af diversitet på området. Da jeg stiftede Konfront, var det for at løse et samfundsmæssigt problem, og fordi jeg virkelig troede på min idé. Jeg havde som lærer og familierådgiver på det tidspunkt ingen erfaring med teknologi, men til gengæld havde jeg en masse andre erfaringer med i bagagen. Derfor er mit råd til andre, der vil springe ud som iværksættere at bevare troen på sin idé og ikke at være bange for at kaste sig ud på dybt vand, siger Anne Kristine Schwartzbach.

Vallø Stift ønsker med prisen at fremhæve kvindelige rollemodeller, der gør en ekstraordinær forskel for vores samfund, og som kan være til inspiration for andre. Anne Kristine Schwartzbach er en rollemodel samtidig med, at hun løser et vigtigt samfundsmæssigt problem, forklarer kammerherre, hofjægermester Christian Castenskiold, der er kurator for Vallø Stift.

– I år ville vi i Vallø Stift gerne hylde en kvindelig iværksætter og slå et slag for, at iværksætteri er for alle uanset køn og baggrund. Anne Kristine er et forbilledligt eksempel. Hun er med stor succes sprunget ud som tech-iværksætter, og samtidig hjælper hun med Konfront udsatte mennesker med mentale udfordringer. Jeg håber, at iværksættere som Anne Kristine kan være med til at inspirere andre.

Vallø Prisen blev indstiftet i 2010 og uddeles hvert år. Prisen er tidligere blevet tildelt blandt andre Margrethe Vestager for hendes ekstraordinære indsats som konkurrencekommissær, hæren, der aktivt arbejder med diversitet og inklusion, Bydelsmødre, der er en mentorordningen for kvinder med etnisk minoritetsbaggrund og Maternity Foundation, der hjælper kvinder i Afrika til at få en sikker fødsel.

 

Om Konfront

Konfront er en helt ny og innovativ digital platform. Den er banebrydende og kommer til at sætte nye standarder for den pædagogiske – og psykologiske intervention indenfor det mentale område. Konfront har udviklet et helt nyt online værktøj, der kombinerer evidensbaseret samtale- og skemametoder med virtual reality. Gennem disse elementer skabes der helt nye rammer for den klassiske pædagog-psykologiske samtalesession mellem den fagprofessionelle og klienten.

Læs mere på www.konfront.io

 

Om Vallø Stift

Vallø Stift er en selvejende institution (erhvervsdrivende fond), som blev oprettet i 1737 af Dronning Sophie Magdalene.

Stiftets oprindelige formål var at hjælpe og understøtte ugifte døtre af dansk adel og at udøve socialt arbejde i lokalsamfundet.

I dag uddeler stiftet hvert år en ærespris, der bærer navnet ”Vallø Prisen”.

Kriterierne for udvælgelsen er kvinders værdighed, fremme af kvinders forhold, særlig uegennyttig indsats og rollemodeller for kvinder.

Læs mere på www.valloe-stift.dk/

 

For yderligere information, kontakt:

Anne Kristine Schwartzbach, stifter af Konfront
Tlf. 20 14 29 16
Mail: info@konfront.io

Søren Boas, stiftsforvalter for Vallø Stift
Tlf.: 56 26 05 00
Mail: administration@valloe-stift.dk