Skip to content

Vallø Stift

Menu

Vallø Prisen 2023

1

Prismodtager professor Bente Klarlund Pedersen hyldes som kvindelig rollemodel.

Professor Bente Klarlund Pedersen hyldes som kvindelig rollemodell

Vallø Prisen 2023 tildeles professor, overlæge, dr. med. og centerleder Bente Klarlund Pedersen for at være en stærk kvindelig rollemodel. Bente Klarlund Pedersen er som rollemodel med en imponerende karriere indenfor sundhed i både ind- og udland med til at fremme diversitet og lige muligheder for kommende generationer. Med prisen følger 150.000 kr. 

Vallø Stift, der blev stiftet i 1737 af Dronning Sophie Magdalene, uddeler hvert år Vallø Prisen til en person, forening eller virksomhed, som gør en særlig indsats for at fremme kvinders forhold. Tidligere prismodtagere er blandt andre iværksætter Anne Kristine Schwartzbach, TV-vært Sofie Linde, fodboldspiller Pernille Harder og fodboldtræner Heidi Johansen og tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Mandag den 11. december blev Bente Klarlund Pedersen tildelt Vallø Prisen for at være en stærk kvindelig rollemodel.

“Det er en stor glæde at modtage Vallø Prisen 2023 og blive indskrevet i en fantastisk række af tidligere prisvindere, som jeg beundrer. Jeg er taknemmelig over, at kvinders karrieremuligheder med denne pris bliver sat til debat. Tusind tak til Vallø Stift”, siger Bente Klarlund Pedersen.

Vallø Stift ønsker med prisen at fremhæve kvindelige rollemodeller, der gør en ekstraordinær forskel for samfundet, og som kan være til inspiration for kommende generationer. Disse kriterier lever Bente Klarlund Pedersen til fulde op til, forklarer kammerherre, hofjægermester Christian Castenskiold, der er kurator for Vallø Stift.

”Bente Klarlund Pedersen har gjort en fantastisk indsats for folkesundheden i Danmark og er en bemærkelsesværdig forsker og formidler. Med sin imponerende videnskabelige karriere i både ind- og udland har Klarlund Pedersen brudt glasloftet og er en stærk rollemodel – især for de piger og kvinder, der selv drømmer om en karriere som forsker. Som markant rollemodel er Klarlund Pedersen med til at fremme diversitet og lige muligheder for kommende generationer, og det vil vi gerne hylde med Vallø Prisen”, siger Christian Castenskiold.  

Vallø Prisen blev indstiftet i 2010 og uddeles hvert år.

Modtagere af Vallø Prisen
2023:   Professor Bente Klarlund Pedersen
2022:   Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt
2021:   Fodboldspiller Pernille Harder og fodboldtræner Heidi Johansen
2020:   TV-vært og debattør Sofie Linde Ingversen
2019:   Iværksætter Anne Kristine Schwartzbach
2018:   EU-kommissær Margrethe Vestager
2017:   Hæren
2016:   Bydelsmødre
2014:   Maternity Foundation

Om Bente Klarlund Pedersen
Bente Klarlund Pedersen er overlæge på Rigshospitalet og professor i integrativ medicin og leder af TrygFondens Center for aktiv sundhed. I kraft af sin baggrund og prisvindende forskning er hun én af de hyppigst anvendte forskere i medierne inden for emner om sundhed, kost, motion og danskernes helbred. Hun har skrevet adskillige bøger om emnerne og er forfatter til mere end 700 videnskabelige artikler, ligesom hun ofte benyttes som foredragsholder i både Danmark og på internationale konferencer.

Om Vallø Stift
Vallø Stift er en erhvervsdrivende fond med et almennyttigt formål. Stiftet blev oprettet i 1737 af Dronning Sophie Magdalene. Stiftets oprindelige formål var at hjælpe og understøtte ugifte døtre af dansk adel og at udøve socialt arbejde i lokalsamfundet. I dag fremmer Vallø Stift en række almenvelgørende og almennyttige formål blandt andet ved uddelingen af ”Vallø Prisen”. Kriterierne for udvælgelsen af Vallø Prisen er kvinders værdighed, fremme af kvinders forhold, særlig uegennyttig indsats og rollemodel for kvinder.

2

Bestyrelsesmedlem Anne Sophie Scavenius motiverer valg af prismodtager

3

Prismodtager, Vallø Stifts Dekanesse og bestyrelse